Mengapa korang wajib makan kacang pool apabila bercuti ke Johor? Ini jawapannya.

Kali ni aku nak cerita tentang satu menu yang sangat popular di kalangan warga Johor Bahru iaitu Kacang Pool. Aku sebenarnya walaupun dulu pernah membesar di Johor, tapi tak pernah tau pun kewujudan kacang pool ni, yelah..dulu masa zaman kecik2 manelah tau nak jalan2 sangat, lagi2 area bandar ni, mau aku sesat tak balik rumah […]

Pengalaman Sakit Mata

Sudah dua minggu aku kene sakit mata, dan dah dua minggu jugalah aku duduk bertapa dirumah kerana diberikan MC oleh doktor. Alkisahnya bermula apabila rakan sepejabat aku kene sakit mata akibat berjangkit daripada anak dia. Anak dia tu pun berjangkit daripada kawan-kawan di taska. Rakan aku ni dah dua minggu juga MC. Nak dijadikan cerita, […]

Gudik yg manje

Hai,name saye Gudik a.k.a Cik Gudik. Ade 2 calet hitam kat atas kepala,

Doa Rasullullah kepada Ibn Abbas

Ini adalah doa Rasullullah kepada Ibn Abbas semasa beliau masih kecil. Amalkan membaca ayat ini kepada anak-anak kita agar mereka memperolehi keberkatan dari-Nya…amin.