Subhanallah..Matahari Bersinar Di Tengah Malam

Lapland, Merupakan sebuah provinsi yang ada di Finland yang memiliki keluasan wilayah 98.946 km = C2 = B2 dengan populasi penduduk seramai 187777 orang (2002). Ibu kotanya ialah Rovaniemi. Wilayah ini memiliki sebuah fenomena unik indah untuk dipandang, iaitu matahari di tengah malam. Hal ini terjadi kerana lokasinya yang berada di lingkaran kutub, selama dua […]

Laungan Azan Tidak Pernah Terputus

Jom hayati bersama kebesaran Allah s.w.t yang telah mengurniakan azan yang tidak pernah terhenti laungannya di muka bumi ini.. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=x4HV2qunZ1I] Subhanallah..panggilan mengadap Allah tidak pernah terputus di muka bumi ini.. Semoga sentiasa di ingatan..

Pengalaman Mengecat Tembok Pagar Rumah

Citernye bermula dari tahun lepas lagi, aku dan wife upah orang untuk buat tembok pagar rumah kami. Alhamdulillah, tembok tersebut siap sepenuhnya pada bulan Feb 2012, walaupun terlewat sikit dari plan asal di sebabkan masalah cuaca, tapi takpe, asalkan aku berpuas hati dengan hasil kerjanya. Baru aku tau, rupa2nya keje construction ni banyak bergantung pada […]

Tanggungjawab Suami dan Isteri

Tazkirah kalbu.. Untuk mengingatkan aku sebagai suami dan juga isteriku.. Lantaran kealpaan kehidupan duniawi..   Sumber : http://contengmfr.blogspot.com

Kalendar Astronomi 2013

Baru-baru ni, aku ade terbaca artikel di kosmo online mengenai dunia astronomi, seronok juga membacanya, maklumlah aku ni banyak sangat tak tau tentang dunia luar, sesekali baca seperti dapat merungkai persoalan kejadian Allah s.w.t yang kita tidak dapat bayangkan. Memang betul, ilmu ini perlu di dalami untuk mendapatkan jawapan tentang kejadian-kejadian alam di sekeliling kita. […]

Siapa belum lagi daftar haji lagi? Ini dia 5 keperluan dan cara yang mudah untuk mendaftar. Senang je rupanya.

Alhamdulillah…hari ni, aku ngn wife aku dah selamat mendaftar untuk pergi menunaikan haji. Al-kisahnye sejak dari minggu lepas lagi dah plan nak daftar, tapi ade je halangannye…semalam pulak, tabung haji offline…huhu kaciwa sekejap kitorang. Kalo nak diikutkan tarikh yang diorang bagi, kitorang dijadualkan pegi haji pada tahun 2054…huuu..lamaaaaannyyerrrr… kire punye kire…time tu umur aku dah […]