Select Page

Sedapnya Coconut Shake

Hari cuti minggu yang lepas, kitorang pergi ke KL. Cadangannya wife aku nak belanja beli baju kemeja untuk aku kat Sogo sebab skrg ni ade jualan Year End Sale, tambah2 lagi nak dekat Krismas. Tapi bila dah sampai kat Sogo, pergghh..tengok2 harganya macam mahal...

Perencah Soto Mak Pon

Ini adalah Perencah Soto Mak Pon yang original dari Muar, Johor. Ianya ini tidak perlu ditumis. Satu paket cukup untuk masakan seramai 5-6 orang. Cara masakannya amat mudah: Rebus potongan ayam bersaiz besar dengan sukatan air yang bersesuaian sehingga mendidih....

Perencah Mee Bandung Mak Pon

Ini adalah Perencah Mee Bandung Mak Pon yang original dari Muar, Johor. Perencah Mak Pon ni dah mula menjadi sebutan ramai kerana kesedapan kuahnya yang takde bandingan, so korang jangan lepaskan peluang untuk mencuba perencah yang terbaik ni. Ianya ini tidak perlu...
Sepetang Bersama Puding Custard

Sepetang Bersama Puding Custard

Time petang2, cuaca panas2 camni kalau dapat makan yang sejuk2 kan best ? kebetulan aku pun dah lama tak makan mende ni, lalu aku pun request kat wife aku untuk buatkan Puding Custard. Ni salah satu favorite aku dari kecik sampailah sekarang ni. Simple je cara2...

Sedapnye Spageti Carbonara

Nyum nyum nyum.. Sedapnyee..ni spageti yg wife aku masak..kali ni wife aku masak spageti carbonara.. Simple je reseipinya..hanya gunakan : sos prego carbonara (1 tin boleh dapat untuk 3-4 orang makan) dicampur dgn sosej (potong dadu/hiris nipis) nugget ayam (potong...