Mandi manda di Sg.Bantang, Bekok

Cerita ni dah lama berlaku sebenarnya..tahun lepas kami merancang nak ke air terjun di gunung ledang, tapi disebabkan pada waktu itu, sedang musim hujan dan demi keselamatan, kami pun ubah plan untuk ke Sungai Bekok. Kat mana sg.bekok ni ek? Aku first time dengar walaupun dah lama dok kat johor ni. Ok kalau nak tau, […]

Jalan-jalan ke Taman Negara Tanjung Piai, Johor

Kali ni aku nak ceritakan pengalaman kami berdua berjalan-jalan ke Taman Negara Tanjung Piai, Johor. Memula aku tak tau ape mende Tg.Piai ni walaupun selalu dengar, tapi macam takde kepentingan pada aku untuk amik tau pada masa tu..tapi entah camne, tetiba aku rase macam nk amik tau pasalnya, lagi2 Tg.Piai ni kat Johor. Nanti orang […]

Day Trip ke Cameron Highland. Seronok pegi ramai-ramai macam ni.

Mengikut sistem penggiliran yang telah dipersetujui oleh aku dan wife, hehe…(siap ade sistem tuu..) cuti hari raya Haji di kampungnya iaitu di Perak. Akak ipar ade bagitau nak jalan-jalan ke Cameron Highlands masa cuti raya ni, tapi masa tu pun aku cakap 50-50 sebab tengah banyak keje, ade kemungkinan macam tak balik, raya kat sini […]

Jalan-jalan ke Zoo Johor

Alhamdullillah, kesempatan hujung minggu yang lalu, akhirnya dapat jugak kitorang melawat Zoo Johor. Asalnya nak pegi pagi2, sejuk sikit..tapi terlambat jugak. Sampai2 sana dah pukul 10pg, matahari pun dah nak terik, tapi takpe..hal kecik je tu. Ok, tentang zoo Johor ni, yuran masuk cumalah RM2.00 bagi dewasa. Dibuka dari jam 8.30pg hingga dot dot dot…aku […]

Bestnya dapat balik kampung atok. Rasa tenang dan seronok.

Hari tu sempena cuti umum Awal Muharaam, aku dengan wife saje jalan2 balik kampung atok aku kat Tg.Sedili, Johor. Dah lama jugak tak balik tengok atok, last balik masa raya puasa hari tu. Alhamdulillah..atok aku sihat tambahan lagi atok aku dapat motor baru bertayar tiga kat belakang. Sebelum ini, pakai motor lama asyik terjatuh je..atok […]