Perkhidmatan Google Reader Akan Di Tamatkan

Baru2 ni, pihak Google telah mengeluarkan kenyataan bahawa perkhidmatan Google Reader akan di tamatkan bermula pada 1 Julai 2013. Berikut ialah kenyataan rasmi daripada Google: “We launched Google Reader in 2005 in an effort to make it easy for people to discover and keep tabs on their favorite websites. While the product has a loyal […]

Slap Chop – Memudahkan Persediaan Masakan Wanita

Baru2 ni, wife aku ade beli satu benda ni yang aku rase amat berguna untuk para wanita terutama ibu2 dalam memudahkan tugasan memasak di dapur iaitu Slap Chop! Jadi aku nak share dengan korang semua, mudah2han dapat membantu..jadi ape mende Slap Chop ni ek? Secara ringkasnye Slap Chop ni berfungsi untuk memotong atau menghancurkan apa […]

Proses Terminate Streamyx Ambil Masa 14 Hari?

Aku geram betul dengan perkhidmatan streamyx yang semakin hari semakin lembab. Sejak adanya pakej unifi, aku rase streamyx dah jadi lembap giler mengalahkan kura2. Paling sakit hati, apabila kawan aku cakap, dia pernah buat report pada TM pasal kelembapan internet streamyx nye, tapi nak tau apa jawapan dari TM? Cubalah langgan pakej unifi, mesti laju. […]

Ramainya Yang Mengaku Sultan Sulu

Rasanye ini kali kedua aku baca ade lagi rakyat Filipina yang mengaku dirinya sebagai sultan..haisshh..berapa banyak sultan daa korang ni..cubalah bawa bincang2 dulu sebelum nak mengaku tu..buat kecoh je diorang ni..dahlah masuk negara kita sesuka hati je..pastu buat hal, tak reti berterima kasih langsung.. Teriba hangin pulak kan..yelah..aku sebagai rakyat Malaysia, memang rasa geram, sakit […]

Pengalaman Mengecat Tembok Pagar Rumah

Citernye bermula dari tahun lepas lagi, aku dan wife upah orang untuk buat tembok pagar rumah kami. Alhamdulillah, tembok tersebut siap sepenuhnya pada bulan Feb 2012, walaupun terlewat sikit dari plan asal di sebabkan masalah cuaca, tapi takpe, asalkan aku berpuas hati dengan hasil kerjanya. Baru aku tau, rupa2nya keje construction ni banyak bergantung pada […]

Tenangnya Hati Apabila Hutang Langsai

Sekarang ni hatiku rasa sangat lapang, kerana telah melangsaikan hutang yang membelenggu diriku selama setahun. Sebenarnya hutang tu adalah pinjaman peribadi yang aku buat untuk bina tembok rumah aku ni. Rumah aku adalah rumah corner lot, rumah murah takde pagar..bila dah berkeluarga ni, kenelah fikirkan keselamatan. Lagipun lambat laun nak kene buat jugak kan? so […]

Kad Kahwin Kitorang..Satu Kenangan

Apabila setiap pasangan yang nak berkahwin, mende yang tak kurang pentingnya yang kene ade mestilah kad jemputan kahwin kan? ada yang sanggup mengeluarkan bajet yang besar semata-mata untuk kad perkahwinannya. Tapi aku tak lah sampai macam tu, biasa2 je, yang penting orang doakan kebahagiaan kami berdua suami isteri dan keluarga, cukup la kan? Kad perkahwinan […]

Kucingku Tunjuk Perasaan

Pada satu malam, kucing aku yang bernama G.U.D.I.K tetiba jadi tak betol..tunjuk perasaan agaknye. Tah ape yang tak kene sampai kemaruk jadi camni, pening kepala kitorang nak mentafsir ape yang die nak cuba sampaikan. Nak kate makan tak cukup, rasenya dah terlebih cukup, cume adelah kadang2 tu saje je bagi lambat2 sket, saje dengki..keh3x..name je […]