Senarai Top 3 Kisah Cucunelayan

Senarai Kisah Cucunelayan

Laungan Azan Tidak Pernah Terputus

Jom hayati bersama kebesaran Allah s.w.t yang telah mengurniakan azan yang tidak pernah terhenti laungannya di muka bumi ini.. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=x4HV2qunZ1I] Subhanallah..panggilan mengadap Allah tidak pernah terputus di muka bumi ini..

Cerita Penuh »

Layered Cheese Pudding

Dah lama aku tak makan bende2 yang sejuk dan berasaskan cheese ni, heheh.. Alhamdulillah petang tadi tercapai jugak hasrat aku untuk makan selepas wife aku berjaya membuat satu lagi resepi

Cerita Penuh »

Ramainya Yang Mengaku Sultan Sulu

Rasanye ini kali kedua aku baca ade lagi rakyat Filipina yang mengaku dirinya sebagai sultan..haisshh..berapa banyak sultan daa korang ni..cubalah bawa bincang2 dulu sebelum nak mengaku tu..buat kecoh je diorang

Cerita Penuh »

Kalendar Astronomi 2013

Baru-baru ni, aku ade terbaca artikel di kosmo online mengenai dunia astronomi, seronok juga membacanya, maklumlah aku ni banyak sangat tak tau tentang dunia luar, sesekali baca seperti dapat merungkai

Cerita Penuh »

Pengalaman Sakit Mata

Sudah dua minggu aku kene sakit mata, dan dah dua minggu jugalah aku duduk bertapa dirumah kerana diberikan MC oleh doktor. Alkisahnya bermula apabila rakan sepejabat aku kene sakit mata

Cerita Penuh »

Kad Kahwin Kitorang..Satu Kenangan

Apabila setiap pasangan yang nak berkahwin, mende yang tak kurang pentingnya yang kene ade mestilah kad jemputan kahwin kan? ada yang sanggup mengeluarkan bajet yang besar semata-mata untuk kad perkahwinannya.

Cerita Penuh »

Kucingku Tunjuk Perasaan

Pada satu malam, kucing aku yang bernama G.U.D.I.K tetiba jadi tak betol..tunjuk perasaan agaknye. Tah ape yang tak kene sampai kemaruk jadi camni, pening kepala kitorang nak mentafsir ape yang

Cerita Penuh »

Sedapnya Coconut Shake

Hari cuti minggu yang lepas, kitorang pergi ke KL. Cadangannya wife aku nak belanja beli baju kemeja untuk aku kat Sogo sebab skrg ni ade jualan Year End Sale, tambah2

Cerita Penuh »

Perencah Soto Mak Pon

Ini adalah Perencah Soto Mak Pon yang original dari Muar, Johor. Ianya ini tidak perlu ditumis. Satu paket cukup untuk masakan seramai 5-6 orang. Cara masakannya amat mudah: Rebus potongan ayam

Cerita Penuh »

Perencah Mee Bandung Mak Pon

Ini adalah Perencah Mee Bandung Mak Pon yang original dari Muar, Johor. Perencah Mak Pon ni dah mula menjadi sebutan ramai kerana kesedapan kuahnya yang takde bandingan, so korang jangan

Cerita Penuh »