Jalan-jalan ke Zoo Johor

Alhamdullillah, kesempatan hujung minggu yang lalu, akhirnya dapat jugak kitorang melawat Zoo Johor. Asalnya nak pegi pagi2, sejuk sikit..tapi terlambat jugak. Sampai2 sana dah pukul 10pg, matahari pun dah nak terik, tapi takpe..hal kecik je tu. Ok, tentang zoo Johor ni, yuran masuk cumalah RM2.00 bagi dewasa. Dibuka dari jam 8.30pg hingga dot dot dot…aku […]

Bestnya dapat balik kampung atok. Rasa tenang dan seronok.

Hari tu sempena cuti umum Awal Muharaam, aku dengan wife saje jalan2 balik kampung atok aku kat Tg.Sedili, Johor. Dah lama jugak tak balik tengok atok, last balik masa raya puasa hari tu. Alhamdulillah..atok aku sihat tambahan lagi atok aku dapat motor baru bertayar tiga kat belakang. Sebelum ini, pakai motor lama asyik terjatuh je..atok […]

Indahnya Rose Merah

Cantik tak ? ini lah bunga rose merah yang wife aku buat.. sungguh ku tak sangka akan kekreatifan wife aku dalam menggubah bunga. Ni dia belajar dari kawan die kat ofis mase tengah free…cantik gak ek ? Lepas tu, aku pun mula la terjebak sama, hehe… mase cuti hari tu, kitorang dok buat sama2.. aku […]

Salam Maal Hijrah 1434

Selamat menyambut tahun baru kepada semua umat Islam. Semoga semua amalan kite diterima Allah s.w.t dan diberikan hidayahNya.

Sepetang Bersama Puding Custard

Time petang2, cuaca panas2 camni kalau dapat makan yang sejuk2 kan best ? kebetulan aku pun dah lama tak makan mende ni, lalu aku pun request kat wife aku untuk buatkan Puding Custard. Ni salah satu favorite aku dari kecik sampailah sekarang ni. Simple je cara2 buatnya, cuma aku je yang malas nak buat..hehe..tau makannnn […]

Nak Jual Proton Waja 1.6 Auto tahun 2001

Kepada sesape yg berminat,aku nak jual kete proton waja aku. Condition kete : 1. Masih dalam keadaan baik 2. Enjin baru diservis – timing belt baru,minyak enjin baru,kompresor aircond baru,aircond sejuk 3. Full skirting 4. Tayar 2 biji hadapan baru ditukar 5. Original sport rim 6. Interior kemas,cantik. Kusyen depan belakang dibalut dgn Pvc hitam, […]

Sedapnye Spageti Carbonara

Nyum nyum nyum.. Sedapnyee..ni spageti yg wife aku masak..kali ni wife aku masak spageti carbonara.. Simple je reseipinya..hanya gunakan : sos prego carbonara (1 tin boleh dapat untuk 3-4 orang makan) dicampur dgn sosej (potong dadu/hiris nipis) nugget ayamΒ (potong dadu/hiris nipis) sedikit lada hitam yg ditumbuk halus 2 ulas bawang merah & 3 ulas bawang […]

Tetiba aku jadi pengumpul cawan milo..klasik tau.

Ahaa ni die cawan milo klasik koleksi aku..nampak cam klasik ke? Hehe..cawan ni dapat free masa aku beli pek milo baru2 ni.ok gak ek kalo dibuat koleksi..setakat ni aku dah ade design tahun 1970 dgn 1990.. Milo design tahun 1970 Milo design tahun 1990 Nanti nak kumpul lg la πŸ™‚

Siapa belum lagi daftar haji lagi? Ini dia 5 keperluan dan cara yang mudah untuk mendaftar. Senang je rupanya.

Alhamdulillah…hari ni, aku ngn wife aku dah selamat mendaftar untuk pergi menunaikan haji. Al-kisahnye sejak dari minggu lepas lagi dah plan nak daftar, tapi ade je halangannye…semalam pulak, tabung haji offline…huhu kaciwa sekejap kitorang. Kalo nak diikutkan tarikh yang diorang bagi, kitorang dijadualkan pegi haji pada tahun 2054…huuu..lamaaaaannyyerrrr… kire punye kire…time tu umur aku dah […]